Schapenwol niets meer waard?

Het was een paar dagen geleden in het nieuws. Schapenhouders moeten betalen om van hun wol af te komen. Mensen dragen geen wollen kleding meer, maar kiezen voor synthetische vezels… Hoe is het in vredesnaam mogelijk in deze tijd van ecologische idealen?

Voor mij zijn dit soort nieuwtjes echt het bewijs dat we als moderne mens heel ver weg zijn gedreven van de natuur en van een eenvoudig leven. Wat is er nu mooier dan in harmonie met je omgeving, de natuur en je dieren te leven?

Schapenwol niets meer waard

Okay, gevaarlijk terrein natuurlijk… Vegetariërs en veganisten zullen het hier zeker niet mee eens zijn. Alle respect voor mensen met die ideologie, maar zo leven we natuurlijk niet allemaal. En ik ben ervan overtuigd dat je ook een ‘gewoon’ leven kunt leiden, met een kleine ecologische footprint. Massaproductie en massaconsumptie zijn altijd slecht, maar helaas, de mens is een overdadig en vaak destructief beestje.

En nu weten we dus niet meer wat te doen met alle voorjaarswol die de schapen kwijt moeten! Er wordt zelfs getest met schapenwol als meststof, verwerkt tot korrels! Terwijl ik niet ver hoef te Googelen om de meest voor de hand liggende oplossing voor wil te vinden; isolatie! Het werkt geweldig als isolatiemateriaal in je dak of wanden en dat zou in deze tijd van groene idealen en extreme energieprijzen toch aan moeten spreken?

Natuurlijk gaan er ook weer stemmen op die zeggen dat het houden van schapen slecht is voor de het milieu. Maar als je dan toch schapen hebt en een overschot aan wol, dan is het misschien wel zo handig om die wol zo ecologisch mogelijk in te zetten. Als isolatie materiaal bijvoorbeeld.

WIL JIJ 10% KORTING ?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt direct een kortingsbon van 10%! Sterker nog, als nieuwsbriefabonnees doe je automatisch mee aan al onze weggeefacties!
Volg ons voor meer voordeel !
INSCHRIJVEN
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
Nee, bedankt !
Share via
Copy link
Powered by Social Snap