Russen weten wat kou is...

Ik ben geboren in het verre Kirgizstan, verhuisde al jong naar hartje Rusland en geloof me; ik weet wat het is om koude voeten te hebben. Toen ik een aantal jaren geleden naar het westen verhuisde zat mijn koffer dan ook vol met superwarme wollen spullen.

Separator.
Russische Wollen Sokken

Koffer vol warme spullen

Russische Wollen Sokken

Mijn nieuwe Nederlandse en Belgische vriendinnen wilden maar wat graag weten waar ik die gekocht had en vroegen me, telkens als ik op familiebezoek terug naar Rusland ging, om van die mooie warme Russische wollen sokken voor ze mee te nemen.

Separator.

Rechtstreeks uit het atelier

Van het één kwam het ander en Russian Socks is het resultaat! Mijn familie, broertje, mama en babushka, hebben in Rusland een kledingwinkel en helpen me bij het vinden van de beste adressen voor mijn collectie. Zo koop ik de beste producten rechtstreeks in bij de ateliers. Ik hoop dat er ook voor jou wat tussen zit!

Separator.
Russian Socks - Heerlijk warme wollen sjaals

Wat Russen zeggen over wol...

Voordat je verder leest… Ik ben geen arts, wetenschapper of therapeut en wat je hier verder ook leest, het zijn niet meer dan volkswijsheden, tradities, bakerpraatjes of soms zelfs gewoon leuke anekdotes. Als je echt een kwaaltje hebt en niet weet of wol er goed of slecht voor is; vraag het je dokter! Maar ook zonder extra reden om ze te kopen zijn Russische wollen sokken heerlijk warm en zacht en een genot om te dragen!

Gewrichten

In Rusland zweren mensen bij wollen kleding en Russische wollen sokken, wanneer ze pijnlijke gewrichten of reumatische klachten hebben. Aan de heerlijke warmte en isolerende werking van wol worden heilzame eigenschappen toegeschreven, die helpen om pijn of irritatie in de gewrichten te verminderen of te verzachten.

Separator.
Russische Sokken - Geen pijnlijke gewrichten

Allergiën

Russische Wollen Sokken - Anti Allergisch

Stofmijten houden niet van wol. Ze voelen zich veel beter thuis in warme, vochtige omgevingen zoals synthetische weefsels of dons. En aangezien stofmijten een belangrijke oorzaak zijn van allergieën en astmatische klachten, is dit dus goed nieuws voor de dragers van Russische wollen sokken! In Rusland wordt het zelfs door artsen geadviseerd!

Separator.

Hart

Er zijn studies gedaan naar de invloed van wollen kleding en beddengoed op diverse aspecten van de gezondheid. Eén van de uitkomsten was een merkbaar lagere hartslag bij mensen die onder wollen dekens of dekbedden slapen. Niet vreemd dus, dat ze in Rusland zeggen dat wol goed is voor het hart…

Separator.
Russische Wollen Sokken - Gezond voor het Hart

De eigenschappen van wol

Er zijn wel veel studies gedaan naar de eigenschappen van wol in kleding. We hebben hieronder een aantal bevindingen voor je verzameld, die we nuttig vonden om te weten, wanneer je wollen sokken of kleding wilt kopen.