Wollen Sokken uit Rusland

Hallo en welkom bij mijn webwinkel Russian Socks!

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Anzhela en ik kom uit Rusland. Samen met mijn man Ward heb ik in de afgelopen acht jaar onze webwinkel voor Russische wollen sokken opgebouwd. Ik zeg Russische wollen sokken, maar zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, doen we ondertussen veel meer dan alleen wollen sokken. Maar ja, je moet het beestje tenslotte toch een naam geven. En mijn man zegt dat ik vaak Russische wollen sokken moet roepen, want dat is dan weer goed voor mijn vindbaarheid in Google! 🙂

Russische Sokken bij Russian Socks - Anzhela
Russische Sokken - Russen weten wat kou is

Russen weten wat kou is…

Ik ben geboren in het verre Kirgizstan, maar verhuisde al jong naar hartje Rusland en geloof me; ik weet wat het is om koude voeten te hebben. Heel lang geleden stond ik zelf ook op de markt in mijn moeder’s kraampje met kleding en wollen spulletjes. Toen ik een aantal jaren geleden naar het westen kwam, zat mijn koffer dan ook vol met super warme wollen spullen, waaronder natuurlijk Russische sokken!

Russische Sokken - Koffer volwarme spullen

Koffer vol warme spullen…

Ik heb hier ondertussen een heel nieuw leven opgebouwd. Mijn nieuwe Nederlandse en Belgische vriendinnen wilden maar wát graag weten waar ik die mooie wollen spulletjes vandaan had. Ze vroegen me daarom telkens als ik op familiebezoek terug naar Rusland ging, om van die mooie warme wollen Russische sokken voor ze mee te nemen.

Russische Sokken - Recht uit het atelier

Rechtstreeks uit het atelier…

Van het één kwam het ander en Russian Socks is het resultaat! Mijn familie, broertje, mama en babushka, hadden in Rusland al een kleine kledingwinkel en ze helpen me bij het vinden van de beste adressen voor mijn collectie. Zo koop ik de mooiste producten rechtstreeks bij ambachtelijke ateliers. Ik hoop dat er ook voor jou wat tussen zit!

Russische Sokken - De charme van wol

De voordelen en charme van ambachtelijke Russische sokken

Ben je benieuwd naar de charme en voordelen van ambachtelijke wollen producten zoals Russische sokken? Ik hoop dat ik je met deze website warm kan maken! Sinds vijf jaar maak ik serieus werk van mijn winkeltje en verzamel ik de mooiste wollen spullen in Rusland. Het verraste me vooral dat iedereen hier zo verbaasd was over de kwaliteit van mijn Russische sokken. Dat was tenslotte in mijn ogen toch heel normaal? Zo warm, dik en zacht had echter nog niemand ze hier in de winkels gezien!

Russische Sokken - Kwaliteit

Kwantiteit gaat ten koste van kwaliteit

Het werd me al snel duidelijk dat mensen hier in het westen vooral massaproductie gewend zijn. En bij massaproductie gaat kwantiteit altijd ten koste van kwaliteit. Kijk maar eens naar wat er allemaal uit China komt, tegenwoordig. Dat geldt zeker voor natuurproducten zoals mooie schapenwol en geitenwol. Die kun je niet in een grote fabriek maken en toch de weelderige kwaliteit bewaren! Het besluit was snel genomen. We gingen mooie wollen spulletjes zoals onze Russische sokken naar hier halen. Ik heb mijn man aan het bouwen gezet en al snel was de Russian Socks webwinkel een feit!  We hebben ondertussen al een heleboel mensen blij gemaakt in de voorbije jaren!

Russische Sokken - Uit de wolstreek

Producten uit dé wolstreek in Rusland

De streek waar onze Russische sokken vandaan komen staat in Rusland al eeuwen bekend om haar wol. Het werd tot laat in de 19de eeuw bevolkt door rondtrekkende stammen die vooral leefden van de schapen- en geitenteelt. Ruimte genoeg, tenslotte! Daarom is er in dat gebied ook nu nog een sterke wolcultuur, die je terugziet op veel plaatselijke markten. De wolproducten worden vanuit daar naar alle hoeken van Rusland vervoerd.

Russische Sokken - Pas laat gebruikt

Russische sokken werden pas laat gebruikt

Mensen kenden in Rusland vroeger geen sokken, maar ze wikkelden hun voeten in zwachtels. Dat waren doeken die Portyanki werden genoemd. Ze waren gemaakt van wol of katoen, afhankelijk van de temperatuur. De doek werd om de voet gewikkeld. De laars of schoen volgde. Ik moet er niet aan denken! Een anekdote vertelt dat veel Russische soldaten tot in 2013 zelfs nog Portyanki droegen. En weet je wat nog grappiger is? Het idee werd in de 17de eeuw door tsaar Peter de Grote overgenomen van het Nederlandse leger!

WIL JIJ 10% KORTING ?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt direct een kortingsbon van 10%! Sterker nog, als nieuwsbriefabonnees doe je automatisch mee aan al onze weggeefacties!
Volg ons voor meer voordeel !
INSCHRIJVEN
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
Nee, bedankt !